Bakan Dinçer, Kanaltürk'te Önemli Açıklamalarda Bulundu
Seçmeli derslerde çeşitlilik getirerek demokratik davrandık.

-Din eğitiminde Avrupa daha katı.Resmi olarak Hristiyanlık dersi diye dersler veriliyor.
-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinin zorunlu olması Anayasal zorunluluktur. Bu dersin zorunlu olması aslında bir ihtiyaçtır. Biz Din Kültürü ve halak Bilgisi Dersinde bir dini öğretmiyoruz.
 
Bir çok dinin, dinler tarihi gibi özelliklerini, sorumluluk ve toplumsal değerleri, ahalaki değerleri veren bir ders olarak da ders içeriğinde değişiklikler yapacağız. Ama bu değişiklik bu sen değil seneye olacak. Bu yıl diğer değişikliklere ağırlık verdik.
 
-Seçimlik dersler niçin bu kadar çoğaldı? Eskiden MEB tek bir sisitemi sunuyor ve bireylerin onu almasını istiyordu. Ama şimdi siyaseten daha demokratik olarak dersleri çoğalttık.
 
- İmam Hatip Okulları için bir çok tartışma var. Bu okullar toplumsal olarak gerekliliğini kaybetmiş olan okullar değildir. Laikçi kesim Türkiye'de dini eğitimin sınırlandırılması için yaptığı çalışmalara karşı İmam hatipleri vatandaşın bulduğu bir çözümdü. Böylece biz farkında olmadan türkiyede ikili bir eğitimi yürüttük. Normalde İmam Hatipler matematik dersi görüyor olsa bile normal liselerden az görüyordu. Şimdi biz bunu değiştiriyoruz.Eşitliği sağlıyoruz. Lisedeki ortaokuldaki derslerin aynısını orada da görecek. Bu müslğman ülkelere biz bunu tavsiye ediyoruz.
İmam hatip okulalrının ne olacağı konusunda bir gözlem yapmaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla İlkokullardaki seçimlik din dersleriyle İmam Hatip okulları üzerinde gözlem yapma şansımızı olacak Bu bir süreçtir. Baktık ki olumsuz etkisi var. O zaman İmam Hatipleri meslek okulları olarak tanımlayabileceğiz.
 
E kayıt sisteminde İmam hatiplerle ilgili yapılan şikayetler konusunda vatandaşımız bazı teknik ayrıntıları bilmiyor. E kayıt sistemi üzeirnden biz kimin imam hatipe kayıt yaptıracağını bilmiyoruz. Vatandaşımız sözlü olarak okullara müracaat etmesi yeterlidir.
 
Bir sorun yok. Önceden tespit etmek belli sıkıntılara yol açacağı için biz bir orta yol bulduk. Kimseyi kırmadan ve incitmeden sorunu çözmeye çalıştık.
 
Şu anda İmam hatip okullarının 6-7 ve 8. sınıftaki Müfredatı belli değil. Bunu bizim belirlemş olmamzı gerekiyordu. Bu da yetmez alt sınıftan derslerin alınması vs hepsinin belirlenmesi gerekiyordu.
Zamanımız çok dardı. Ara sınıflarda geçiişi sdağlamak için bu gerekli . Bunu ilerlyen dönemde çözeceğiz. Ancak 5. sınıfar için müfredatı belirleyecek kadar bir zamanızmız olduğu için bunu yapamadık.
   
Öğretmen atamaları konusunda açıklamalar yapan Dinçer, 2-3 yıl içerisinde öğretmen açığını kapatıp; sonraki yıllarda sadece emekli öğretmenlerin yerine atama yapılacağını belirtti. Bu sayının da yaklaşık olarak 10-15 bin civarında olacağını söyledi.
 
*Dinçer, toplam 700 bin kadrolu öğretmen olduğunu; 40 bin yeni atamayla birlikte bu sayının 740 bin olacağını belirtti.

Yorum yazın:

0 yorum:

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();