468x60

SON YAZILAR

latest

2012 ATAMASINDA SINIF ÖĞRETMENLERİNİN KONTENJANI AZALACAK MI?

5/20/2012

/ by okulsoru
4+4+4 eğitim sisteminde sınıf öğretmenlerinin okutacağı sınıf sayısının 5'ten 4'e düşmesi, yapılacak atamalarda sınıf öğretmenlerinin sayısının azalmasına neden olup olmayacağı en merak edilen konuların başında geliyor.
2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren 8 yıllık ilköğretim yerine 4 yıllık ilkokul ve 4 yıllık ortaokul sistemine geçiliyor.Şimdiye kadar uygulanan ilköğretim sisteminde ilk 5 sınıfa, sınıf öğretmenleri girmekteydi.Yeni sistemde sınıf öğretmenlerinin okutacağı sınıf sayısında azalma meydana geldi. MEB'in sınıf öğretmenlerinin durumuyla ilgili 2 çözümünden bahsedilebilir:
1.Sınıf öğretmenlerinin bazılarının branş öğretmeni olması düşünülüyor.11 Nisanda yazdığımız SINIF ÖĞRETMENLERİ BRANŞ ÖĞRETMENİ Mİ OLACAK? başlıklı yazıda bu konuya değinmiştik.
Ayrıca Erkan TAN’ın Başkentten Programının konuğu Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin CANİKLİ norm fazlası sınıf öğretmeni olmayacağını fazla sınıf öğretmenlerinin yazın kurslardan geçirilip branşlaştırılacağını söyledi.
Erkan Tan’a bir sınıf öğretmeni “Ben bir sınıf öğretmeniyim sorularıma cevap arıyorum, şuan 4. sınıfı okutuyorum seneye 5 mi okutacağım yoksa bire geri mi döneceğim” şeklinde sorusunun üzerine Sayın Canikli şöyle cevap verdi.
“Hayır 1. sınıfa geri dönecek, Cumhurbaşkanımız onayladıktan sonra 2012-2013 programından itibaren uygulamaya konulacaktır. Dolayısıyla 2012-2013 programında artık birinci dört bitecek ikinci dört başlayacak.”
Erkan Tan öğretmenlerin işsiz kalacağı norm fazlası olacağını diyorlar sorusu üzerine ise Sayın Canikli;
“Sınıf öğretmenleri doğal olarak açığa çıkacak onlara sınıf öğretmeni olarak ihtiyaç kalmayacak ama bunlar eğitilecek branş öğretmenliğine dönüştürülecek. Bir iç eğitimden sonra branş öğretmenliğine dönüştürülecek bu kadar basit. Bunların hepsi planlandı.” dedi.
2.Okula başlama yaşının düşmesinden dolayı 1.sınıfa başlayacak öğrenci sayısının artmasından dolayı branşlaştırmaya gerek duyulmayacak.Sınıf öğretmenleri 4.sınıftan sonra 1.sınıftan tekrar başlayacak
Sınıf öğretmenleri için düşünülen bu iki senaryoya göre öğretmen ihtiyacının en azından bu yıl azalmayacağını söyleyebiliriz.Okula başlama yaşının düşmesinden dolayı bu yıl 1.sınıfa başlayacak öğrenci sayısından %50'den fazla artış yaşanacaktır. Dolayısıyla bu yıl atanacak sınıf öğretmeni sayısından bir düşüş olacağını düşünmüyoruz.
MEB şu aralar 4+4+4 sisteminden dolayı norm kadroları belirlemeye çalışıyor.Bu yüzden de başlaması gereken hiç bir atama yapılmadı.Norm kadrolar belirlendikten sonra ne kadar öğretmen ihtiyacı olacağı da ortaya çıkacaktır.Dileğimiz öğretmenlerin durumunun bir an önce netleşmesi ve atanamayan tüm öğretmenlerin atanmasıdır
BURHAN DEMİR
www.okulsoru.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo